Drob asortat

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Drob asortat

Se clateste bucata de ficat de porc si se pune la fiert cu apa, piper, o ceapa si putin usturoi praf, cand este fiarta se scoate, se clateste si se da prin masina de carne. Se pune intr-un vas carnea tocata de porc, carnea tocata de vita, ficatul de porc tocat, ceapa si usturoiul verde tocat marunt, dar nu prea marunt sa se vada frumos in compozitie, condimentele, sare dupa gust, ouale crude, smantana, se omogenizeaza compozitia si se imparte in patru parti egale. Se pune hartie de copt in doua tavi, se asaza felii de bacon pe fundul tavilor, apoi pe marginile tavilor. Jumatate din compozitie se imparte si se pune in tavi peste bacon. Se pun ouale fierte, taiate in felii peste compozitie, apoi se asaza restul de compozitie peste oua. Se ridica feliile de bacon peste compozitie si se dau tavile la cuptor pana cand se rumenesc frumos si scade surplusul de lichid ce se lasa de la carne. Cand sunt rumene, se scot din cuptor si se lasa in tavi sa se raceasca bine dupa care se portioneaza. Sa aveti pofta, dragilor la un altfel de drob!

Ingrediente Drob asortat

Ingrediente pentru doua bucati de drob:

1 kg. carne tocata de porc

1 kg. carne de vita tocata

600 gr. ficat de porc

300 gr. usturoi verde

300 gr. ceapa verde

1 lingurita piper macinat

1 lingurita condimente de porc

1 lingura sare rasa sau dupa gust

6 oua crude

8 oua fierte

300 gr.felii bacon

400 gr.smantana

grasime 20%

1 ceapa

1 lingurita praf de usturoi.

Categorii