Drob de pui in aluat foietaj

Reteta culinara Drob de pui in aluat foietaj din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Drob de pui in aluat foietaj

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Drob de pui in aluat foietaj

 

Una dintre cele mai gustoase preparate tradiționale de Paște „Rețete de Paște” 

500 g ficat de pui 1 bucată de piept de pui 5 oua crude + 2 oua fierte 3-4 crengute de ceapa verde 3 catei de usturoi verde 1 buchet de mărar 1/2 legatura de patrunjel sare piper + jumatate de aluat de foietaj, aprox. 200 gr

Se fierbe ficatul de pui. Separat se fierbe pieptul de pui.

Tăiați mărunt ficatul și pieptul de pui. Tăiați mărunt ceapa, usturoiul și verdeața.

Amestecam carnea cu verdeata, adaugam ouale batute, sare de piper si cele doua oua fierte (taiate mai mari). Amesteca bine.

Tapetam o tava de tort cu hartie de copt. Adaugam jumatate si aluatul foietaj si asezam frumos in tava (marginile trebuie sa fie mai mari decat forma prajiturii pentru a le putea aduna frumos).

Se pune toata compozitia aluatului, se taie partile laterale ale aluatului fasii de aproximativ un cm latime. Mai întâi punem capetele lungimii tăvii, apoi unim fâșiile tăiate din lateral. Se unge galbenusul de ou cu 1 lingura de lapte si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute. Apoi ridicați temperatura la 200 de grade și lăsați încă 15 minute. O portionam dupa ce se raceste. Poftă bună!

Ingrediente Drob de pui in aluat foietaj

500 gr ficatei de pui

1 buc piept de pui

5 oua crude + 2 oua fierte

3-4 fire de ceapa verde

3 fire de usturoi verde

1 legatura de marar

1/2 legatura patrunjel

sare

piper

+ jumatate dintr-un aluat foietaj, aprox. 200 gr

Categorii