Dulceata (chutney) cu pere si condimente
Reteta culinara din categoria Pt. carne. Specific Franta. Cum sa faci Dulceata (chutney) cu pere si condimente
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dulceata (chutney) cu pere si condimente
O garnitura delicioasa alături de brânzeturi și un platou de 'charcuterie' . Chutney este un sos de origine indiana, dulce-acrisor sau chiar picant, care se serveste alaturi de felurile principale pe baza de carne, branzeturi sau orez. Variantele sunt nenumarate si pot fi mai dulci sau mai picante, cu texturi si arome variate. Va prezint o varianta cu pere facuta pentru Craciun pentru a acompania celebrul 'foie gras'. https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/dulceata-chutney-cu-pere-si-condimente.html
Ingrediente Dulceata (chutney) cu pere si condimente
800 g de pere (curatate)
1 mana buna de stafide
2 cepe salota sau o ceapa mare rosie
2 catei de usturoi
150 ml de otet balsamic
150 ml de ulei
4 linguri zahar
1 baton de scortisoara
1 lingura de miere
1/2 lingurita de pudra de ghimbir
3 anason stelat (badian)
1 lingurita de boia de ardei (sau dupa gust)
sare, piper