Dulceata de caise cu indulcitor

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de caise cu indulcitor

1.Caisele se spala, se scot samburii si se taie in doua. Alegeti caise coapte şi fără urme de lovituri. 2.Se pun intr-o cratita si se adauga peste indulcitorul si scortisoara. 3.Se lasa sa sa fiarba la foc mic aprox 30 min. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca, mai intens spre final pentru a nu se lipi. 4. Cu 10 minute înainte de a lua de pe foc, se adăuga miezul samburilor de caise, tăiat mare. Se ia de pe de pe foc in momentul cand a ajuns la consistenta dorita, lasati mai mult daca vreti sa fie mai legata. 5.Borcanele spălate şi uscate se introduc pentru 15 minute în cuptorul încins. Dulceata se toarma în borcane, se infileteaza, se întorc cu capul în jos pana se racesc. Se păstrează în spaţii uscate, răcoroase şi întunecate timp de 12-24 de luni. Daca aveti camara e perfect. Pentru ca am facut doar un borcan am mancat-o dimineata cu paine prajita cu unt. :) Ce bunatate! Reteta pregatita de Georgiana si Iolanda, @sisterskitchen.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Ingrediente Dulceata de caise cu indulcitor

1 kg caise

2 linguri indulcitor Green Sugar

samburi caise

scortisoara (optional)

Categorii