Dulceata de gutui

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care se stoarce o lamaie, apoi deasupra vasului se scot mici sfere din gutuia curatata de coaja, ocolind partile stricate sau in lipsa acestei forme, se taie gutuia cubulete mici, apoi se pune in vasul cu apa sa nu oxideze. Se pregateste siropul cu 3 castroane cu zahar, 1 l de apa (castronul meu a fost mare) si batonul de vanilie taiat pe jumatate sau 1 kg zahar si 2 cani cu apa. Dupa ce s-a format siropul destul de legat, se adauga gutuile taiate si se lasa la fiert 15-20 min, la foc mare, amestecand din cand in cand si avand grija la stropii care sar. La final se scoate batonul de vanilie, se adauga zeama de la a doua lamaie, iar dupa 1-2 clocote, se opreste focul. Se pune dulceata fierbinte in borcane, se infileteaza capacul, se tin rasturnate pe capac 30 min, apoi se depoziteaza la camara! Sa va fie de folos!

Ingrediente Dulceata de gutui

1 kg gutui cantarite dupa ce au fost curatate si taiate

1 kg zahar

1 baton de vanilie

2 lamai

Categorii