Eclere

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Eclere

Se pune margarina intr-o cratita pe foc, la foc mic ,cand e topita se adauga apa si la primul clocot se pune toata faina.

Se trage deoparte si se amesteca bine. In aluatul caldut se adauga cate un ou intreg si se amesteca bine dupa fiecare. Compozitia trebuie sa arate asa ,nici sa curga dar nici foarte tare.

In tava pe hartie de copt am trasat si betisoare si chouri. Se da tava la cuptor la pana se auresc foarte bine,nu trebuie deschisa usa cuptorului ca altfel se lasa,le-am tinut mai bine de 30 de minute.

Cand sunt gata ,se formeaza deasupra o crusta aurie si cel mai bine ar fi scoase pe un gratar.

Din lapte se opreste un pahar ,restul se pune in cratita pe foc impreuna cu 3 lg de zahar si vanilia. Budinca se amesteca cu restul de zahar ,cu faina si cu laptele din pahar, cand cel de pe foc incepe sa fiarba ,se pune budinca si se amesteca pana se ingroase.

Se lasa la racit . Margarina Rama se spumeaza si se amesteca cu crema de budinca . A mai adaugat in crema si doua linguri pline cu frisca batuta spuma tare.

Se taie capacelul de la coji si se umplu cu crema , deasupra am mai pus si un strat generos de frisca si am inchis cu capacelele. Deasupra se pudreaza sau se pune glazura dupa preferinta.

Ingrediente Eclere

150 g margarina Rama,

130 ml apa,

200 g faina,

5 oua.

La crema am folosit asa :

400 ml lapte,

o budinca de vanilie,

5 lg zahar,

1 lg faina ,

vanilie

250 g margarina Rama .

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl