Eclere

Instructiuni de preparare Eclere
Se pune margarina intr-o cratita pe foc, la foc mic ,cand e topita se adauga apa si la primul clocot se pune toata faina.
Se trage deoparte si se amesteca bine. In aluatul caldut se adauga cate un ou intreg si se amesteca bine dupa fiecare. Compozitia trebuie sa arate asa ,nici sa curga dar nici foarte tare.
In tava pe hartie de copt am trasat si betisoare si chouri. Se da tava la cuptor la pana se auresc foarte bine,nu trebuie deschisa usa cuptorului ca altfel se lasa,le-am tinut mai bine de 30 de minute.
Cand sunt gata ,se formeaza deasupra o crusta aurie si cel mai bine ar fi scoase pe un gratar.
Din lapte se opreste un pahar ,restul se pune in cratita pe foc impreuna cu 3 lg de zahar si vanilia. Budinca se amesteca cu restul de zahar ,cu faina si cu laptele din pahar, cand cel de pe foc incepe sa fiarba ,se pune budinca si se amesteca pana se ingroase.
Se lasa la racit . Margarina Rama se spumeaza si se amesteca cu crema de budinca . A mai adaugat in crema si doua linguri pline cu frisca batuta spuma tare.
Se taie capacelul de la coji si se umplu cu crema , deasupra am mai pus si un strat generos de frisca si am inchis cu capacelele. Deasupra se pudreaza sau se pune glazura dupa preferinta.
Ingrediente Eclere
150 g margarina Rama,
130 ml apa,
200 g faina,
5 oua.
La crema am folosit asa :
400 ml lapte,
o budinca de vanilie,
5 lg zahar,
1 lg faina ,
vanilie
250 g margarina Rama .