Empanadas / Pateuri cu carne

Reteta culinara Empanadas / Pateuri cu carne din categoria Porc. Specific Argentina. Cum sa faci Empanadas / Pateuri cu carne

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Empanadas / Pateuri cu carne

 

Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America.  Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-carne.html

Ingrediente Empanadas / Pateuri cu carne

500 g de faina

1 lingurita de sare

125 g de unt

12 cl de apa calduta

1 ou

400 g de carne tocata (amestec porc+vita)

1 ceapa

200 ml sos de rosii lichid

1 lingura bulion concentrat de rosii

1 lingurita de zahar

2 linguri ulei

patrunjel tocat

sare

piper

1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte

Categorii