Empanadas / Pateuri cu carne

Reteta culinara Empanadas / Pateuri cu carne din categoria Porc. Specific Argentina. Cum sa faci Empanadas / Pateuri cu carne
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Empanadas / Pateuri cu carne
Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America. Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-carne.html
Ingrediente Empanadas / Pateuri cu carne
500 g de faina
1 lingurita de sare
125 g de unt
12 cl de apa calduta
1 ou
400 g de carne tocata (amestec porc+vita)
1 ceapa
200 ml sos de rosii lichid
1 lingura bulion concentrat de rosii
1 lingurita de zahar
2 linguri ulei
patrunjel tocat
sare
piper
1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte