Enchiladas cu pui si porumb

Reteta culinara Enchiladas cu pui si porumb din categoria Pui. Specific Mexic. Cum sa faci Enchiladas cu pui si porumb

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Enchiladas cu pui si porumb

 

De mult timp urmaresc sa pregatesc o enchiladas, pentru ca, de cate ori vedeam o reteta pe net, ma incanta. Iar acest week-end a fost potrivit pentru acest preparat. Eu nu l-am facut foarte picant, pentru ca nu ne place, in rest nu pot decat sa spun ca este o reteta grozava, faina, de pregatit din cand in cand, asa pentru rasfat!

 

INGREDIENTE
500 gr piept de pui dezosat 200 gr boabe de porumb din conserva 6 lipii 200 gr cascaval 2 linguri ulei de masline sare piper patrunjel verde Pentru sosul de rosii: 500 gr pasata de rosii 1 catel mare de usturoi 1 ceapa 1 ardei kapia 2 lingurite condiment cu peperoncino (ardei iute) sare piper boia de ardei iute 2 linguri ulei de masline Pentru inceput pregatiti sosul: Ceapa curatata o tocati marunt. Usturoiul curatat il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor, seminte si il taiati cubulete mici. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa si usturoiul Le innabusiti la foc mic 2-3 minute, apoi adaugati ardeiul kapia. Dupa alte 2 minute, puneti pasata de rosii si condimentul cu peperoncino. Presarati sare, piper si boia de ardei iute, lasati sa fiarba la foc potrivit, pana se ingroasa sosul, dar nu foarte tare. Il dati deoparte, puneti 6-7 linguri din sos intr-un bol. Pieptul de pui spalat, il stergeti cu niste servetele, apoi il taiati cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti bucatile de pui. Presarati sare, piper, il lasati la foc potrivit, pana se rumeneste usor. Peste sosul usor racorit, puneti bucatile de pui rumenite si porumbul. Amestecati totul. Luati cate o lipie, puneti pe o margine cam 3 linguri de umplutura cu pui. Rulati usor, dar bagati capetele lipiilor in interior, asta pentru a nu iesi sosul, dar nu este obligatoriu. Puneti jumatate din sosul oprit intr-un vas ceramic, apoi asezati rulourile obtinute. Deasupra le ungeti cu restul de sos. Cascavalul il dati pe razatoarea mea, il presarati deasupra. Introduceti vasul in cuptorul incins, pentru 30-35 de minute, pana enchiladas este frumos rumenita deasupra. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati putin sa se racoreasca inainte sa fie servita. Presarati patrunjel verde tocat deasupra. Mama, mama, ce bunatate este! Pofta buna!

Ingrediente Enchiladas cu pui si porumb

500 gr piept de pui dezosat

200 gr boabe de porumb din conserva

6 lipii

200 gr cascaval

2 linguri ulei de masline

sare

piper

patrunjel verde

500 gr pasata de rosii

1 catel mare de usturoi

1 ceapa

1 ardei kapia

2 lingurite condiment cu peperoncino (ardei iute)

sare

piper

boia de ardei iute

2 linguri ulei de masline

Categorii