Escalop de porc cu ciuperci
Reteta culinara Escalop de porc cu ciuperci din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Escalop de porc cu ciuperci
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Escalop de porc cu ciuperci
Am pregătit recent acest preparat absolut delicios, după ce Mirela mi-a făcut poftă cu al ei. Mulțumesc de idee Mirela! Pupici!
600 g cotlet de porc un borcan ciuperci 3-4 cepe medii 3-4 linguri făină de grâu 100 ml ulei de floarea soarelui sare piper 1 lingură boia dulce cimbru 100 ml vin (opțional) 100 ml suc de rosii 1 cățel de usturoi patrunjel verde tocatSe spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă deoparte. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune la călit în uleiul rămas de la călirea cărnii. Dacă e prea mult ulei se mai scot câteva linguri. Se pun ciupercile peste ceapă și se călesc 5 minute împreună.
Se adaugă carnea și o lingură de boia dulce și cimbru, apoi se toarnă apă fierbinte cât să treacă peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic și se acoperă cratița. Se lasă la fiert până când carnea este bine făcută. Dacă scade apa și carnea nu e fiartă se mai poate completa cu apă fierbinte. Spre final se toarnă vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se pune sosul de roșii. Se lasă să fiarbă câteva minute iar la final se adaugă usturoiul. Se mai lasă 2 minute după care se stinge focul, se pune pătrunjelul tocat și se acoperă cratița până la servire. Se servește cu piure de cartofi.
Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci
600 g cotlet de porc
un borcan ciuperci
3-4 cepe medii
3-4 linguri făină de grâu
100 ml ulei de floarea soarelui
sare
piper
1 lingură boia dulce
cimbru
100 ml vin (opțional)
100 ml suc de rosii
1 cățel de usturoi
patrunjel verde tocat