Fantezie de purcel
Reteta culinara Fantezie de purcel din categoria Porc. Cum sa faci Fantezie de purcel
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fantezie de purcel
Este o friptura pe care o fac des deoarece este simpla dar foarte buna. Multele feluri de carne de purcel ii da o textura si gust deosebit.
400g cotlet de purcel 400g pulpa de purcel 400g ceafa de purcel 400g piept de purcel 400g costita afumata 400g carnati de casa afumati 100ml ulei 250ml apa cimbru boia afumata piper sareCarnea se taie bucati potrivite mai mici.
Carnatii se taie la 2 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne.
Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se adauga carnatii si costita si se inbusa cu capac inca 10-15 minute.
Se presara cu boia, cimbru, piper, sare si se amesteca.
Se scoate capacul si se lasa la fiert 10-55 de minute amestecand din cand in cand.
Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade si se amesteca din cand in cand.
Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, pana se rumenesc frumos.
Se mananca obligatoriu cu muraturi.
Pofta Buna!
Ingrediente Fantezie de purcel
400g cotlet de purcel
400g pulpa de purcel
400g ceafa de purcel
400g piept de purcel
400g costita afumata
400g carnati de casa afumati
100ml ulei
250ml apa
cimbru
boia afumata
piper
sare