Fasole uscata cu afumatura si legume
Reteta culinara Fasole uscata cu afumatura si legume din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Fasole uscata cu afumatura si legume
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fasole uscata cu afumatura si legume
Dragii mei, am primit de la fiica cea mica fasole uscata rosie, care si ea a primit-o de la fina ei din Spania. Am tot taraganat-o si am mutat-o dintr-un loc in altul, dar gandul imi era tot la ea, cum sa o pregatesc, fiindca aveam asa o retinere pentru culoarea ei. Ieri i-a venit randul si am procedat cu "dumneaei" ca si cu fasolica noastra, am pus-o la inmuiat de cu seara si dimineata surprizzzaaa de proportii apa era precum rugina si aceiasi surpriza ca nu si-a marit volumul ca si a noastra fasole. Am pus-o la foc si am tot schimbat apa dupa cateva clocote repetat fiindca se tot colora, dar pana la urma ma gandesc ca asa trebuie sa fie. Sa vedeti ce a iesit...
Ingrediente Fasole uscata cu afumatura si legume
600 gr fasole (rosie)
4 morcovi potriviti ca marime
2 cepe
3 catei de usturoi
marar verde
jambon afumat (eu am avut cca 700 gr )
piper
sare
boia
vegeta
cimbru
foaie de dafin
100 ml ulei
faina 3 linguri
pasta bukion 2 linguri
1 lingura ardei macinat (eu am la borcan )