Fasole uscata cu afumatura si legume

Reteta culinara Fasole uscata cu afumatura si legume din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Fasole uscata cu afumatura si legume

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fasole uscata cu afumatura si legume

 

Dragii mei, am primit de la fiica cea mica fasole uscata rosie, care si ea a primit-o de la fina ei din Spania. Am tot taraganat-o si am mutat-o dintr-un loc in altul, dar gandul imi era tot la ea, cum sa o pregatesc, fiindca aveam asa o retinere pentru culoarea ei. Ieri i-a venit randul si am procedat cu "dumneaei" ca si cu fasolica noastra, am pus-o la inmuiat de cu seara si dimineata surprizzzaaa de proportii apa era precum rugina si aceiasi surpriza ca nu si-a marit volumul ca si a noastra fasole. Am pus-o la foc si am tot schimbat apa dupa cateva clocote repetat fiindca se tot colora, dar pana la urma ma gandesc ca asa trebuie sa fie. Sa vedeti ce a iesit...

Ingrediente Fasole uscata cu afumatura si legume

600 gr fasole (rosie)

4 morcovi potriviti ca marime

2 cepe

3 catei de usturoi

marar verde

jambon afumat (eu am avut cca 700 gr )

piper

sare

boia

vegeta

cimbru

foaie de dafin

100 ml ulei

faina 3 linguri

pasta bukion 2 linguri

1 lingura ardei macinat (eu am la borcan )

Categorii