Felii de carne cu dovlecei si cascaval

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Felii de carne cu dovlecei si cascaval

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Felii de carne cu dovlecei si cascaval

 

 Am mai preparat candava asa ceva, dar cu vinete. Am cerut vinete la aprovizionare si procurorul-sef de legume a uitat .:D Asa ca a trebuit sa re-brodez reteta. Grozava !!!!Se obtine o bucata de carne suculenta si gustoasa. Se poate prepara si cu carne de vita sau piept de pui.

 

INGREDIENTE
1 kg pulpa porc 200 gr cascaval Penteleu 200 gr faina alba 200 ml ulei 100 gr parmezan 2 dovlecei 2 rosii 1 lingura otet balsamic 1 lingura condiment harissa 1 lingurita cu varf usturoi granulat 1 lingurita chilli sare Portionati pulpa de porc in felii mari si mai groase. Grosimea feliei de carne ajuta sa ramana mai frageda la preparare . Condimentati carnea cu harissa, usturoi si chilli . Dati feliile de carne prin faina alba si le prajiti in ulei incins ,pana incepe sa se albeasca carnea .Asemanator ca la escalop . Nu este nevoie sa prajiti mult carnea de porc , ea mva mai fi preparata termic la cuptor . Feliati dovlecelul pe lungime. Condimentati cu sare si usturoi . Dupa ce treceti dovlecelul prin faina alba, se prajeste in continuare in uleiul incins . Rosiile se feliaza , se sareaza si se stropesc cu otet balsamic . In tava se monteaza carnea , cate doua felii de dovlecel si una -doua de rosie . Intre straturi se razuieste parmezan . Deasupra se pune cate o bucatica de cascaval Penteleu . Cascavalul nostru Penteleu are un gust bun si se topeste frumoas la gratinare . SE servesc feliile de carne cu dovlecel si cascaval alaturi de garnitura si salata preferata . Noi am avut salata cu de toate cruditatile si frunzele disponibile si garnitura de cartofi Duchesse . Pofta buna !!!!

Ingrediente Felii de carne cu dovlecei si cascaval

1 kg pulpa porc

200 gr cascaval Penteleu

200 gr faina alba

200 ml ulei

100 gr parmezan

2 dovlecei

2 rosii

1 lingura otet balsamic

1 lingura condiment harissa

1 lingurita cu varf usturoi granulat

1 lingurita chilli

sare

Categorii