Ficat de porc cu ceapa

Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Ficat de porc cu ceapa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficat de porc cu ceapa

 

Foarte bună mâncarea asta, dar doar pt cei care nu au probleme cu fierea. 🙃

 

INGREDIENTE
500 g ficat porc 500 g ceapă (stiu, e multa) Ulei Sare Piper

Ficatul de porc este preferabil sa fie proaspăt (eu am avut congelat si a trebuit să îl spăl in mai multe ape). Acesta se taie în fâșii de aproximativ 1 cm. Ceapa se taie julien. Se pune o tigaie pe foc unsa cu ulei, se adauga ceapa și se pune capacul. Se tine asa 10 min, pana devine lucioasă si moale. Acum se adauga ficatul feliat si se pune iar capacul pt aprox 10 min. Cand este făcut, adică e moale, intra furculița in el, se ia capacul si se mai lasa puțin sa se prajeasca. Acum se adauga sarea si piperul.

Ingrediente Ficat de porc cu ceapa

500 g ficat porc

500 g ceapă (stiu, e multa)

Ulei

Sare

Piper

Categorii