Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur
Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur
Îmi place mult ficatul (de pui, de porc...) pe care îl pregătesc, de obicei, prăjit rapid la tigaie, pentru consum imediat. De această dată l-am preparat în sos de vin, la cuptor și i-am asociat niște legume natur (cartofi, țelină, morcovi). A ieșit moale și bun, plăcut aromatizat. În fapt, o mâncare foarte gustoasă, excelentă...!
Ingrediente Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur
400 grame de ficat proaspăt de porc
500 ml de lapte
100-150 ml de vin alb
3-4 cepe verzi
3-4 căței de usturoi
1 lingură de pastă de roșii
1 lingură de făină albă
2 lingurițe de zahăr tos
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de zeamă de lămâie
2 linguri încărcate de smântână grasă
sare
piper
cimbru
Pentru garnitură:
4 cartofi roz mari
2 morcovi
1/2 țelină mare
50 grame de unt
Pentru decor:
1 legătură de frunze de pătrunjel
codițele de la ceapa verde