Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

Reteta culinara din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

 

Îmi place mult ficatul (de pui, de porc...) pe care îl pregătesc, de obicei, prăjit rapid la tigaie, pentru consum imediat. De această dată l-am preparat în sos de vin, la cuptor și i-am asociat niște legume natur (cartofi, țelină, morcovi). A ieșit moale și bun, plăcut aromatizat. În fapt, o mâncare foarte gustoasă, excelentă...!

Ingrediente Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

400 grame de ficat proaspăt de porc

500 ml de lapte

100-150 ml de vin alb

3-4 cepe verzi

3-4 căței de usturoi

1 lingură de pastă de roșii

1 lingură de făină albă

2 lingurițe de zahăr tos

2 linguri de ulei de floarea soarelui

2 linguri de zeamă de lămâie

2 linguri încărcate de smântână grasă

sare

piper

cimbru

Pentru garnitură:

4 cartofi roz mari

2 morcovi

1/2 țelină mare

50 grame de unt

Pentru decor:

1 legătură de frunze de pătrunjel

codițele de la ceapa verde

Categorii