Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

Reteta culinara Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi din categoria Ficat. Specific Ungaria. Cum sa faci Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

 

Dacă n-ați mai auzit de grișul prăjit, vă spun că este ”pergelt gríz-ul” unguresc. Are un gust interesant și este un fel principal de mâncare foarte sățios. N-am făcut de multă vreme, de obicei găteam papricaș de pui sau de ciuperci lângă, însă de această dată am făcut mici schimbări. :) Merge foarte bine și cu tocănițe de carne sau legume.

Ingrediente Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi

Pentru două porții, avem nevoie de:

4 linguri cu griș

o cană cu apă

o linguriță unt

sare și piper

Ficatul de pui:

2 bucăți ficat de pui întreg

ulei de măsline

ghimbir ras

mentă tocată mărunt

4-5 boabe de muștar pisate

sare

piper

pătrunjel tocat pentru decor

Ciupercile cu usturoi:

12 ciuperci brune

3 căței de usturoi de grădină

ulei de floarea soarelui

sare

Categorii