Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi
Reteta culinara Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi din categoria Ficat. Specific Ungaria. Cum sa faci Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi
Dacă n-ați mai auzit de grișul prăjit, vă spun că este ”pergelt gríz-ul” unguresc. Are un gust interesant și este un fel principal de mâncare foarte sățios. N-am făcut de multă vreme, de obicei găteam papricaș de pui sau de ciuperci lângă, însă de această dată am făcut mici schimbări. :) Merge foarte bine și cu tocănițe de carne sau legume.
Ingrediente Ficat de pui cu mentă și ghimbir alături de griș prăjit și ciuperci brune cu usturoi
Pentru două porții, avem nevoie de:
4 linguri cu griș
o cană cu apă
o linguriță unt
sare și piper
Ficatul de pui:
2 bucăți ficat de pui întreg
ulei de măsline
ghimbir ras
mentă tocată mărunt
4-5 boabe de muștar pisate
sare
piper
pătrunjel tocat pentru decor
Ciupercile cu usturoi:
12 ciuperci brune
3 căței de usturoi de grădină
ulei de floarea soarelui
sare