Ficat de pui prajit la tigaie

Reteta culinara Ficat de pui prajit la tigaie din categoria Ficat. Cum sa faci Ficat de pui prajit la tigaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficat de pui prajit la tigaie

 

Imi era tare dor de niste ficat de pui prajit la tigaie si desi (teoretic) eram la dieta nu m-am putut abtine sa nu atentez la tigaie.

 

INGREDIENTE
500 gr ficat pui 1 cescuta lapte 30 gr unt 1 lingura ulei de masline sare piper rosu proaspat macinat 3-4 catei de usturoi patrunjel verde zeama dec lamaie dupa gust mamaliga pentru servit Curatam bine ficatul de pielite, il spalam bine si il scurgem. Il punem intr-un castron si turnam laptele. Acoperim castronul si il lasam la frigider 30 de minute. Intr-o tigaie punem untul si uleiul la foc. Scurgem ficatii din lapte si ii punem in tigaie. Acoperim cu un capac si dam focul la iute. Intoarcem ficatii pe toate partile. Cand ficatii sunt aproape rumeniti aruncam in tigaie usturoiul taiat marunt si presaram putina sare. Dam jos tigaia si scoatem ficatul pe un platou. In grasimea ramasa de la ficat stoarcem zeama de lamaie si punem piperul. Turnam grasimea peste ficat. Presaram patrunjel verde. Servim ficatul imediat cu mamaliga.

Ingrediente Ficat de pui prajit la tigaie

500 gr ficat pui

1 cescuta lapte

30 gr unt

1 lingura ulei de masline

sare

piper rosu proaspat macinat

3-4 catei de usturoi

patrunjel verde

zeama dec lamaie dupa gust

mamaliga pentru servit

Categorii