Ficat de strut, flambat

Reteta culinara din categoria Ficat. Cum sa faci Ficat de strut, flambat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficat de strut, flambat

 

La fel ca cireașa de pe tort, azi am preparat și ficatul de struț 😉 în metoda clasică, îmblânzit în lapte, apoi rapid tigaie în unt și flambat cu whisky 😉 Doamne! 😉 Mulțumesc https://ogradacustruti.ro/ pentru ingredientul principal 😉

ficat de strut aprox. 700 g, lapte aprox. 500 ml, Unt aprox. 300 g, Whisky aprox. 300 ml. Pentru servire: Dulceata de ardei iute aa Panacris aprox. 200 g.

Ficatul se spala, apoi se pune intr-un vas mare de sticla, se adauga lapte si se lasa la racit minim 60 de minute, maxim pana a doua zi.

Intr-o tigaie adaugam untul, care se lasa usor la fiert, pana se obtine un lichid omogen, adaugam bucatile de ficat scurse si lasam la fiert la foc mediu cca. 5 minute pe fiecare parte. Se adauga apoi whisky-ul, se fierbe si se lasa la fiert cca. 5 minute.

Ficatul de strut se savura iute cu dulceata de ardei iute de la Panacris, sau cu garnitura preferata!

Bafta si bafta!

Ingrediente Ficat de strut, flambat

Ficat de struț cca. 700 g,

Lapte cca. 500 ml,

Unt cca. 300 g,

Whiskey cca. 300 ml.

Pentru servire:

Dulceață de ardei iute a a Panacris cca. 200 g.

Categorii