Ficat turcesc

Reteta culinara Ficat turcesc din categoria Ficat. Specific Turcia. Cum sa faci Ficat turcesc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficat turcesc

 

Chiar daca nu sunteti iubitori de ficat va garantez ca aceasta reteta o veti manca cu placere si va fi cea mai delicioasa mancare de ficat pe care ati incercat-o.

 

INGREDIENTE
1 kg de ficat de pui 3 linguri de amidon 1 lingura de boia de ardei dulce 1 lingura de sare 50 ml de ulei 6 buc de usturoi 1 ceapa Sos: 200 gr pasta de rosii 2-3 linguri miere de albine 1/2 pahar de apa calda 2-3 linguri de ulei

Pentru inceput curatam ficatul de pui,il taiem fasii mai mari.Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul,sarea,boiaua de ardei dulce,,usturoiul pisat si uleiul.

Il lasam la marinat timp de 20 de minute.Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.

Sosul:Intr-un bol punem pasta de rosii,uleiul,mierea,omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda.Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.Pofta buna!

Ingrediente Ficat turcesc

1 kg de ficat de pui

3 linguri de amidon

1 lingura de boia de ardei dulce

1 lingura de sare

50 ml de ulei

6 buc de usturoi

1 ceapa

Sos:

200 gr pasta de rosii

2-3 linguri miere de albine

1/2 pahar de apa calda

2-3 linguri de ulei

Categorii