Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

Curatam ficateii, ii spalam bine, apoi ii punem la scurs, intr-o strecuratoare. Laptele il punem intr-un bol si punem ficateii in el pentru 2 ore, dar cel mai bine ar fi sa ii lasam de seara pina dimineata. Curatam ceapa, apoi o taiem feliute pe care le tragem la tigaie, in 30 g unt. Punem zaharul, amestecand continuu, pana cand se caramelizeaza ceapa. Acoperim tigaia si lasam asa 5 minute pina scade sosul, amestecand din cand in cand. Stingem focul si tinem ceapa la cald. Amestecam faina cu paprika, piper si ierburile aromate, apoi trecem ficateii prin faina. Punem uleiul si untul ramas la topit intr-o tigaie si prajim apoi, ficateii pe toate partile, pina cand se rumenesc. Smantana, maioneza, mustarul, usturoiul trecut prin presa le omogenizam si asezonam. Punem ficateii rumeniti pe farfurie, peste ei ceapa caramelizata si putin sos de smantana. Eu am servit ficateii cu piure de cartofi. Pofta mare sa aveti!

Ingrediente Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana

500 g ficatei pui

2 cepe

200 ml lapte

30+30 g unt

60 ml ulei

1 lingurita rasa zahar

3 linguri faina

1/2 lingurita paprika afumata

1/2 lingurita piper macinat

1 varf lingurita ierburi de primavara

3 linguri smantana

2 linguri maioneza de casa

1 catel usturoi

1 lingurita mustar

patrunjel verde

sare

piper

Categorii