Ficatei de pui cu smantana

Reteta culinara din categoria Ficat. Cum sa faci Ficatei de pui cu smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficatei de pui cu smantana

500 g ficăței 1 ceapa mare(150g) 3 căței usturoi 1 linguriță rasa boia dulce de ardei 1 lingura faina 250 g smântână 200 ml apa Sare, piper negru 2-3 crenguțe cimbru 50 ml ulei

Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece. Punem o oala cu 2l apa la fiert. Când clocotește, punem ficățeii și ii fierbem 1 minut din momentul in care incepe apa din nou să fiarbă. Spumuim când este nevoie. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm cimbrul, piperul, boiaua de ardei și ficateii scurși. Sotam împreună inca 2 minute. Smântâna o amestecam cu faina, având grijă să nu facă cocoloașe, adăugăm apa și o turnam peste ficatei. Gustăm de sare și mai lasăm să fiarba la foc mic, 5 minute. Eu am făcut între timp și o mămăliga, care a mers foarte bine cu acești ficăței in sos de smântână. Pofta buna!

Ingrediente Ficatei de pui cu smantana

500 g ficăței

1 ceapa mare(150g)

3 căței usturoi

1 linguriță rasa boia dulce de ardei

1 lingura faina

250 g smântână

200 ml apa

Sare, piper negru

2-3 crenguțe cimbru

50 ml ulei

Categorii