Ficatei de pui cu smantana
Reteta culinara din categoria Ficat. Cum sa faci Ficatei de pui cu smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ficatei de pui cu smantana
Mai întâi curățăm ceapa și o tăiem peștișori iar usturoiul îl mărunțim. Le punem la calit in ulei cam 15-20 minute, adăugând cate putina apa. Ficăței ii spălăm, ii curatam, îi tăiem in doua și îi punem în apa rece. Punem o oala cu 2l apa la fiert. Când clocotește, punem ficățeii și ii fierbem 1 minut din momentul in care incepe apa din nou să fiarbă. Spumuim când este nevoie. Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm cimbrul, piperul, boiaua de ardei și ficateii scurși. Sotam împreună inca 2 minute. Smântâna o amestecam cu faina, având grijă să nu facă cocoloașe, adăugăm apa și o turnam peste ficatei. Gustăm de sare și mai lasăm să fiarba la foc mic, 5 minute. Eu am făcut între timp și o mămăliga, care a mers foarte bine cu acești ficăței in sos de smântână. Pofta buna!
Ingrediente Ficatei de pui cu smantana
500 g ficăței
1 ceapa mare(150g)
3 căței usturoi
1 linguriță rasa boia dulce de ardei
1 lingura faina
250 g smântână
200 ml apa
Sare, piper negru
2-3 crenguțe cimbru
50 ml ulei