Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie
Reteta culinara Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie
Îmi plac în mod deosebit ficățeii de pui, așa că orice rețetă nouă cu acest ingredient mă tentează. Preparatul de față a avut un gust excelent datorită sosului dulce-acrișor, la care au contribuit atât roșiile, cât și vinul alb. Evident, cu mămăliguță caldă alături, pot zice că pentru mine a fost un răsfăț culinar. Nu sunt pretențioasă...
INGREDIENTE
Ficățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic în ulei de floarea soarelui, până ce se înmoaie. Se curăță și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă în tigaia cu ceapa călită.
Apoi se adaugă în tigaie ficățeii de pui bine scurși de apă și se prăjesc ușor pe toate fețele, până ce își schimbă culoarea. În același timp se adaugă în tigaie și feliile de roșii.
Se condimentează ficățeii cu sare și piper, se adaugă vinul, se acoperă tigaia cu capacul și se lasă la foc mic, ca să se prepare înăbușit.
Când sosul a mai scăzut puțin și ficățeii s-au pătruns, se ia capacul de pe tigaie, se mai lasă 1-2 minute, după care se oprește focul de la aragaz. Atunci ficățeii pot fi serviți, presărați cu pătrunjel tocat și cu mămăliguță caldă alături.
Ingrediente Ficatei de pui in sos de vin si rosii, la tigaie
300 grame de ficăței de pui
1 ceapă galbenă
4-5 căței de usturoi
2 roșii
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
100 ml de vin alb
sare
piper
1 legătură de frunze de pătrunjel
Pentru servit:
mămăliguță caldă