Ficatei prajiti

Reteta culinara Ficatei prajiti din categoria Ficat. Cum sa faci Ficatei prajiti

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficatei prajiti

 

Ficateii prajiti reprezinta un preparat indragit la noi in familie,daca mai sunt insotiti de mamaliguta si mujdei .........deliciu ,nu alta!

 

INGREDIENTE
500 g. ficatei de pui 50 ml. ulei 25 ml. vin alb/coniac sare Usturoi cu smantana .............................. o capatana de usturoi 3 linguri smantana

Ficateii se curata de pielite,se spala si se usuca cu prosop de hartie.

Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul si facateii.

Pune tigaia pe foc si acopera cu un capac,ca sa nu plesneasca ficateii si uleiul incins sa ajunga pe pielea ta.

Dupa circa 7-10 minute ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.

Ridica usor capacul si cu ajutorul unei spatule intoarce ficateii.

Pune capacul si apoi pune tigaia pe foc.

Dupa 5 minute ridica ,capacul si toarna vinul sau coniacul.

Lasa tigaia fara capac pentru a se evapora alcoolul .

Cand ficateii sunt frumos rumeniti ,stinge focul si pune ficateii pe un platou.

Sareaza ficateii dupa gustul tau.

Curata cateii de usturoi de coji.

Zdrobeste-i cu zdrobitorul de usturoi sau pisalogul .

Sareaza usturoiul si freaca-l cu un praf de sare(un vf. de lingurita).

Adauga smantana si omogenizeaza bine.

Serveste cu mamaliguta calda.

Sa va fie de folos!

Ingrediente Ficatei prajiti

500 g. ficatei de pui

50 ml. ulei

25 ml. vin alb/coniac

sare

Usturoi cu smantana

..............................

o capatana de usturoi

3 linguri smantana

Categorii