Ficatel de pui cu sos de ceapa si rosii

Reteta culinara Ficatel de pui cu sos de ceapa si rosii din categoria Ficat. Cum sa faci Ficatel de pui cu sos de ceapa si rosii

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ficatel de pui cu sos de ceapa si rosii

aprox 300 gr ficatei de pui 1 ceapa mare 1 ardei iute 3-4 rosii din conserva 1/2 pahar suc de rosii (sau concentrat de rosii) ulei de masline sare, piper, 1/2 lta chimen , foaie de dafin, boia 1/2 pahar vin alb

Ficateii se apala si se curata -ii portionam dupa plac

Taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline la calit-adaugam si o frunza de dafin si ardei iute (daca va place mai picant).

Adaugam si rosiile tocate maarunt -eu folosesc rosii din conserva pentru ca sunt bine coapte si fac sosul mai bun. Lasam sa se caleasca impreuna apoi adaugam boia si ficatul.Calim si ficatul cuc eapa si rsiile apoi adaugam vinul. Lasam la foc mare sa scada vinul apoi adaugam sucul /pasta de rosii. Punem condimentele dupa gust -mie imi place chiminul asa ca mereu adaug in sosul asta de la ficatei. Lasam sa se fiarba cu capac-adaugam apa la nevoie . 

Servim cu pure de cartofi (sau cu mamaliga, orez).

Ingrediente Ficatel de pui cu sos de ceapa si rosii

aprox 300 gr ficatei de pui

1 ceapa mare

1 ardei iute

3-4 rosii din conserva

1/2 pahar suc de rosii (sau concentrat de rosii)

ulei de masline

sare, piper, 1/2 lta chimen , foaie de dafin, boia

1/2 pahar vin alb

Categorii