Fidea rapida si Aioli cu sofran
Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Spania. Cum sa faci Fidea rapida si Aioli cu sofran
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fidea rapida si Aioli cu sofran
INGREDIENTE
Ingrediente Fidea rapida si Aioli cu sofran
1 lingura ulei
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
350 grame fidea/ vermicelli/ spaghete rupte in bucati mici
250 ml supa de peste/pui/legume (se poate obtine din cub concentrat)
100 ml vin alb sec
400 grame rosii in bulion
1 lingurita fulgi de chili
2 lingurite paprika afumata
350 grame fructe de mare (eu am folosit congelate: caracatita, midii, surimi si creveti)
felii de lamaie pentru servit
patrunjel tocat
Pentru aioli:
1 catel de usturoi
sare
cateva firisoare de sofran
sucul de la 1/4 lamaie
3 linguri de iaurt