Fidea rapida si Aioli cu sofran

Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Spania. Cum sa faci Fidea rapida si Aioli cu sofran

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fidea rapida si Aioli cu sofran

 

INGREDIENTE
1 lingura ulei 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 350 grame fidea/ vermicelli/ spaghete rupte in bucati mici 250 ml supa de peste/pui/legume (se poate obtine din cub concentrat) 100 ml vin alb sec 400 grame rosii in bulion 1 lingurita fulgi de chili 2 lingurite paprika afumata 350 grame fructe de mare (eu am folosit congelate: caracatita, midii, surimi si creveti) felii de lamaie pentru servit patrunjel tocat Pentru aioli: 1 catel de usturoi sare cateva firisoare de sofran sucul de la 1/4 lamaie 3 linguri de iaurt

Ingrediente Fidea rapida si Aioli cu sofran

1 lingura ulei

1 ceapa mare

2 catei de usturoi

350 grame fidea/ vermicelli/ spaghete rupte in bucati mici

250 ml supa de peste/pui/legume (se poate obtine din cub concentrat)

100 ml vin alb sec

400 grame rosii in bulion

1 lingurita fulgi de chili

2 lingurite paprika afumata

350 grame fructe de mare (eu am folosit congelate: caracatita, midii, surimi si creveti)

felii de lamaie pentru servit

patrunjel tocat

Pentru aioli:

1 catel de usturoi

sare

cateva firisoare de sofran

sucul de la 1/4 lamaie

3 linguri de iaurt

Categorii