File de merlucius și legume en papiliote!

Reteta culinara File de merlucius și legume en papiliote! din categoria Peste. Cum sa faci File de merlucius și legume en papiliote!

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare File de merlucius și legume en papiliote!

 

Da, uitasem ca fileul de merluciu glazurat (congelat!) Pentru aprox. 1000 congelate, dupa decongelare sunt cca. 500 g: D Mno, asta este! Aaa, chiar si dupa copt a coborat si a umplut tava cu zeama 😉 si a fost aprox. 350 g de peste:D 😉 Dar pana la urma mi-a fost pofta de peste cu legume in papillote! 😉PS mai multe legume decat peste :D :)))

Fileuri de merluciu cca. 1000 de inghetata, sare de mare 1 lingura, ulei de masline 2 linguri, piper proaspat macinat aprox. 1 lingurita, condimente mediteraneene (oregano, cimbru, salvie, busuioc) 1 lingura, vinete 1 bucata, dovlecel 1 bucata, amestec de legume (mazare, fasole galbena, morcov, conopida) aprox. 400 g, 1 bucată piper kapia, 1 lingură sare de mare, 1 linguriță piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline.

Intr-o tava termorezistenta se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de peste dezghetat, asezonat cu condimente si ulei de masline. Înveliți și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 20 de minute la 200 de grade.

În același timp, gătiți legumele într-o tigaie termorezistentă tapetată cu folie de pergament, spălate și tăiate felii (vinete, dovlecei și piper) combinate cu legume congelate, asezonate cu sare, piper și ulei de măsline, cca. 20 de minute la 200 de grade, acoperit.

Fileul de peste se serveste cu legume coapte, asezonate cu lamaie sau dupa gustul fiecaruia.

 

Bafta si bafta! 

Ingrediente File de merlucius și legume en papiliote!

File de merlucius cca. 1000 înghețat, Sare de mare 1 lingură, Ulei de măsline 2 linguri, Piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriță, Mirodenii mediteraneene (oregano, cimbrișor, salvie, busuioc) 1 lingură, Vânătă 1 bucată, Dovlecel 1 bucată, Amestec de legume (mazăre, fasole galbenă, morcov, conopidă) cca. 400 g, Ardei kapia 1 bucată, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Ulei de măsline 2 linguri.

Categorii