File de novac cu legume

Reteta culinara File de novac cu legume din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci File de novac cu legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare File de novac cu legume

 

Sățios și totuși așa, mai, de regim, ar spune Zmeișorii! ;) Tot încerc să-i împrietenesc cu peștele, dar nah, Zmeii sunt Zmei, tot porcul are cea mai bună trecere în meniul lor! ;) Așa că împart cu voi acest pește super fain! ;)   Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
File de novac cca. 1000 g, Praz 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Morcovi baby cca. 300 g, Cartofi roșii 4 bucăți, Roșii 2 bucăți, Ceapă verde 4 fire, Sare de mare cu mirodenii mediteraneene1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei de măsline 2 linguri, Vin alb demisec cca. 300 ml.

Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așează ca un pat într-un vas specia pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.

Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.

Ardeiul kapia și ceapa verde, se curăță, apoi se mărunțește.

Roșiile se feliază, iar cartofii se curăță și se feliază, la rândul lor.

Toate legumele se presară peste novacul, file, apoi se stropește cu ulei de măsline și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute la foc mare, 250 grade.

Apoi se adaugă vinul și se acoperă, lăsându-se la gătit încă minim 10 minute la 180 grade.

Peștele se servește fierbinte alături de legumele aromate.

Spor și poftă bună!

Ingrediente File de novac cu legume

File de novac cca. 1000 g, Praz 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Morcovi baby cca. 300 g, Cartofi roșii 4 bucăți, Roșii 2 bucăți, Ceapă verde 4 fire, Sare de mare cu mirodenii mediteraneene1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei de măsline 2 linguri, Vin alb demisec cca. 300 ml.

Categorii