File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)
Reteta culinara File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca) din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)
Cum de Florii este dezlegare la peste, m-am gandit sa fac ceva usor. Aceasta reteta am primit-o de la prietena mea, Yzzy din Deva. “Malasorca” (sau “malasolca”, asa cum mi-a scris o prietena din Tulcea) este mancarea pescarilor din Delta, cunoscuta sub numele de “mancarea saracului” sau a “lenesului”. Am preluat reteta si am adaptat-o pentru oraseni si zau ca nu-si merita numele. Este un deliciu, sanatos si apetisant.
Ingrediente File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)
~600 g file de peste
7-8 cartofi potriviti (~800 g)
2-3 linguri ulei (masline)
2-3 catei de usturoi
sare, piper, condimente pentru peste, 1 lingurita baza pentru mancaruri “Secretul gustului”
cateva fire de patrunjel verde