File de pui cu pancetta, chorizo și cașcaval

Reteta culinara File de pui cu pancetta, chorizo și cașcaval din categoria Pui. Specific Italia. Cum sa faci File de pui cu pancetta, chorizo și cașcaval

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare File de pui cu pancetta, chorizo și cașcaval

 

Inițial am vrut să-i surprind pe Zmeișori cu pui Valdostana! Dar, nah,  proviziile din frigider m-au trădat și așa că am prestat pui cu ceva! ;) :))) Super bun, super simplu, din categoria "retete de vara"! 😉 Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Piept de pui feliat cca. 1000 g, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei de măsline 2-3 linguri, Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g, Chorizo cca. 100 g, Cașcaval feliat cca. 200 g, Roșii 2 bucăți, Rozmarin 1 crenguță, Busuioc verde pentru decor. Pieptul de pui feliat se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim până a doua zi. Între timp se feliază cașcavalul, pancetta (jambon sal-crud), salamul chorizo și roșiile. Se scoate tava cu carnea asezonată de la rece, se așează pe fiecare bucată, felii de pancetta, chorizo, cașacaval și roșie, în funcție de cât de mare este bucata de pui Se asezonează cu crenguțe de rozmarin, se acoperă și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute, la 250 grade (foc tare la gaz). Apoi se descoperă și se mai lasă la gătit cca. 20 minute la 180 grade (foc mediu la gaz). Se servește ca atare sau acompaniat de legume sau salată în funcție de sezon. Spor și poftă bună!

Ingrediente File de pui cu pancetta, chorizo și cașcaval

Piept de pui feliat cca. 1000 g, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Ulei de măsline 2-3 linguri, Pancetta (jambon sal-crud) cca. 100 g, Chorizo cca. 100 g, Cașcaval feliat cca. 200 g, Roșii 2 bucăți, Rozmarin 1 crenguță, Busuioc verde pentru decor.

Categorii