Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")
Reteta culinara Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas") din categoria Peste. Specific Iordania. Cum sa faci Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii...
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")
Maine este o zi de post cu dezlegare la peste.Va sugerez aceasta reteta araba care este foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")
Pentru pestele prajit
1 kg file de peste;
condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamon,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
sucul de la o lamaie;
sare dupa gust;
4 linguri faina;
1/2 pahar ulei de masline;
Pentru rosiile scazute:
6 rosii de marime medie;
2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
1 ceapa mica;
1 lingurita Vegeta;
4 linguri ulei de masline;
1/2 lingurita de sare;
1/2 lingurita piper macinat;
Pentru cartofii prajiti:
3 cartofi mari;
1 ceapa medie;
condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
1 lingurita boia dulce de ardei;
1/2 pahar de ulei de porumb;
4 linguri ulei de masline;
1/2 lingurita sare.