Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

Reteta culinara Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos din categoria Peste. Specific Portugalia. Cum sa faci Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

 

O reteta pe care am gandit-o eu intr-o zi cu inspiratie (cu ce aveam prin frigider-camara) si a devenit reteta noastra favorita facuta cu fileuri de peste. Aromat, picant-ideal alaturi de un orez alb parfumat .

 

INGREDIENTE
4 fileuri de peste (fara oase) 1 ceapa mica 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 2 rosii bine copate 2 linguri pasta de rosii ulei de masline,sare,piper alb curry chilly 1 pahar lapte de cocos 1/2 pahar de vin alb 1 cana orez jasmine 2 cani apa o bucatica baton de scortisoara

-Pestele se spala si se usuca cu un servetel absorbant de hartie; condimentam cu sare, piper alb si putin ulei de malsine-lasam deoparte pana pregatim restul ingredientelor.

-Intr-o cratita-tigaie cu capac punem ulei de masline si ceapa, ardeii,rosiile la calit; putem pune si o foaie de dafin daca ne place. Cand legumele s.au inmuiat adaugam sare, piper, curry, pasta de rosii si la urma aduagam vinul-lasam sa scada si sa devina cremos-adaugam pestele-punem capacul-lasam 2-3 minute-apoi intoarcem filetele pe cealalta parte-mai lasam sa se fiarba in sos-apoi turnam laptele de cocos. Gustam sa vedem daca maia duagam condimente-nu uitam chilly picant -sau sos picant; MAi lasam 2 minute sa se ingroase putin sosul.-acoperim si stingem focul.

-Intre timp am facut un orez alb -eu a ales orezul jasmine (sau basmati e ff bun)-am fietr cu putin ulei de malsine si apa-am pus sare si o bucatica de scortisoara in batos. Ii da un parfum special-ideal cu reteta aceasta .

-Nu uitati vinul alb alaturi.Pofta mare!

Ingrediente Fileuri de peste cu sos de curry si lapte de cocos

4 fileuri de peste (fara oase)

1 ceapa mica

1/2 ardei rosu

1/2 ardei verde

2 rosii bine copate

2 linguri pasta de rosii

ulei de masline,sare,piper alb

curry

chilly

1 pahar lapte de cocos

1/2 pahar de vin alb

1 cana orez jasmine

2 cani apa

o bucatica baton de scortisoara

Categorii