Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor

Reteta culinara Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor din categoria Pui. Specific Tailanda. Cum sa faci Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor
Cum aș putea să numesc aceste mici bucăți din piept de pui învelite într-un sos onctuos cu straturi multiple de gust? Oricum s-ar numi, sunt delicioase și perfecte ca antreu sau masă principală, dacă sunt servite alături de orez.
Ingrediente Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor
Pentru pui:
600 grame piept de pui, fără piele și os, tăiat în bucăți potivite
1 1/2 căni panko (pesmet japonez)
2 linguri de făină
175 ml lapte
sare/piper
Pentru sos:
200 ml sos thailandez dulce-picant
1 lingură sos de soia
3 căței de usturoi, pisați
1 lingură ghimbir proaspăt, ras
1 linguriță sos de pește
50 ml suc de mere
1 lingură unt de arahide
1 lingură pastă de roșii
sucul de la 1 lime
piper
2 linguri zahăr brun
1 linguriță fulgi de piri piri sau chili
1/2 legătură de coriandru proaspăt, tocat