Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii
Reteta culinara Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii din categoria Porc. Cum sa faci Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii
Am pregatit toata aceasta chifteluta la cuptor cu condimente. L-am taiat in felii, dar nu pana la capat, ci mai degraba l-am taiat. Este o carne fragedă decât pulpa sau cotletul, fiind umplută cu grăsime, dar de aceea este bine să o serviți cu o garnitură ușoară: un amestec de legume fierte și salată. Rețete de Paște
Pentru ceafa: 1 kg ceafă de porc, 250 ml bere, 350 ml apă, Sarat la gust 3 catei de usturoi, fire de rozmarin dupa gust 60 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita boia afumata, 1 lingurita seminte de mustar, 2 boabe de ienupăr, Un vârf de cuțit de cimbru uscat, Pentru garnitura: 140 g mazăre congelată, 90 g orez cu boabe mari, 1 ceapa alba, 400 ml apă, Un cub de unt, Sarat la gustSpălați bucata de carne, tamponați-o ușor cu prosoape de bucătărie, pentru a o șterge. Creșteți-l, ungeți-l cu ulei și frecați-l cu condimente. Tăiați bucățile de usturoi și firele de rozmarin. Se presară cu sare după gust.
Asezati ceafa de porc intr-o tava pregatita cu putin ulei, apoi adaugati berea si apa.
Se da la cuptor la foc mic. Pentru a nu se usuca, intoarcem carnea la fiecare jumatate de ora si turnam mai mult din lichid din tava. Adăugați apă după cum este necesar.
Pentru garnitura puneti intr-o cratita mazarea, orezul, apa, untul si sarea dupa gust. Adăugați o ceapă tăiată în patru. Se aduce la fiert până se pătrund legumele, amestecând des, pentru a nu se lipi.
Serviți cu salată și amestec de legume.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/fleica-la-cuptor-cu-usturoi-si-mirodenii.html
Ingrediente Fleică la cuptor, cu usturoi și mirodenii
Pentru ceafă:
1 kg ceafă de porc,
250 ml bere,
350 ml apă,
Sare, după gust,
3 căței de usturoi,
fire de rozmarin, după gust,
60 ml ulei de floarea soarelui,
1 linguriță boia dulce,
1 linguriță boia dulce afumată,
1 linguriță boabe de muștar,
2 boabe de ienibahar,
Un vârf de cuțit cimbru uscat,
Pentru garnitură:
140 g mazăre congelată,
90 g orez cu bob mare,
1 ceapă albă,
400 ml apă,
Un cub de unt,
Sare, după gust