Focaccia caprese
Reteta culinara din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Focaccia caprese
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Focaccia caprese
Focaccia este un tip de paine de aproximativ - cm inaltime, stropita bogat cu ulei de masline si asezonata cu rozmarin si sare de mare, cu crusta crocanta si miezul pufos si aerisit. (Cred ca se vad acele bule specifice acestui tip de paine.) Bineinteles ca poti pune dupa preferinta diferite branzeturi sau carnati, masline, ceapa caramelizata etc. Am pus pe aceasta focaccia, pe langa ulei de masline, rozmarin uscat si sare, rosii cherry, mozzarella si busuioc, motiv pentru care am numit aceasta paine focaccia caprese.
500 g faina 000 1 lingurita sare 3 linguri ulei de mașină 300 ml apă caldă 1 lingurita zahar 20 g drojdie proaspata Topping: 3 linguri ulei de masline 2 linguri apa sare de mare 1 lingurita rozmarin uscat roșii cherry 1 drăgălaș cu mozzarella (Lidl) câteva frunze de busuioc proaspătDupă cum v-am mai spus și cu alte ocazii, de când am o mașină de făcut pâine, nu am frământat nimic cu mâna. La fel am facut si acum, am framantat aluatul in masina de paine. Prin urmare, drojdia se amestecă cu zahărul până se lichefiază. Adăugați apă caldă și lăsați drojdia să se activeze timp de 10 minute. Punem uleiul, sarea, faina in tava masinii de paine (pentru inceput nu adaugati toata cantitatea de faina, puneti aproximativ 450 g, apoi in timpul framantarii, daca este necesar, adaugati restul). Adăugați apă caldă cu drojdie și setați programul de frământare și fermentare.După 1 oră și 30 de minute, aluatul este gata. Apoi, cu palmele, am intins aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu ulei de masline. După ce am întins aluatul în tavă, am făcut mici găuri cu degetele, apoi am acoperit tava cu un prosop și am lăsat-o 20 de minute, timp în care aluatul a crescut. Apoi am amestecat uleiul de masline cu apa si am presarat aluatul. Am presarat sare de mare, rozmarin uscat si am adaugat jumatati de rosii, mozzarella si busuioc tocat marunt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit si am copt focaccia aproximativ 30 de minute, pana s-a rumenit.
Ingrediente Focaccia caprese
500 g faina 000
1 lingurita sare
3 linguri ulei de masine
300 ml apa calduta
1 lingurita zahar
20 g drojdie proaspata
Topping:
3 linguri ulei de masline
2 linguri apa
sare de mare
1 lingurita rozmarin uscat
rosii cherry
1 cutie mozzarella (Lidl)
cateva frunze de busuioc proaspat