Focaccia caprese

Reteta culinara din categoria Piine. Specific Italia. Cum sa faci Focaccia caprese

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Focaccia caprese

 

Focaccia este un tip de paine de aproximativ - cm inaltime, stropita bogat cu ulei de masline si asezonata cu rozmarin si sare de mare, cu crusta crocanta si miezul pufos si aerisit. (Cred ca se vad acele bule specifice acestui tip de paine.) Bineinteles ca poti pune dupa preferinta diferite branzeturi sau carnati, masline, ceapa caramelizata etc. Am pus pe aceasta focaccia, pe langa ulei de masline, rozmarin uscat si sare, rosii cherry, mozzarella si busuioc, motiv pentru care am numit aceasta paine focaccia caprese.

500 g faina 000  1 lingurita sare  3 linguri ulei de mașină  300 ml apă caldă  1 lingurita zahar  20 g drojdie proaspata Topping:  3 linguri ulei de masline  2 linguri apa  sare de mare  1 lingurita rozmarin uscat  roșii cherry  1 drăgălaș cu mozzarella (Lidl)  câteva frunze de busuioc proaspăt

După cum v-am mai spus și cu alte ocazii, de când am o mașină de făcut pâine, nu am frământat nimic cu mâna. La fel am facut si acum, am framantat aluatul in masina de paine. Prin urmare, drojdia se amestecă cu zahărul până se lichefiază. Adăugați apă caldă și lăsați drojdia să se activeze timp de 10 minute. Punem uleiul, sarea, faina in tava masinii de paine (pentru inceput nu adaugati toata cantitatea de faina, puneti aproximativ 450 g, apoi in timpul framantarii, daca este necesar, adaugati restul). Adăugați apă caldă cu drojdie și setați programul de frământare și fermentare.După 1 oră și 30 de minute, aluatul este gata. Apoi, cu palmele, am intins aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu ulei de masline. După ce am întins aluatul în tavă, am făcut mici găuri cu degetele, apoi am acoperit tava cu un prosop și am lăsat-o 20 de minute, timp în care aluatul a crescut. Apoi am amestecat uleiul de masline cu apa si am presarat aluatul. Am presarat sare de mare, rozmarin uscat si am adaugat jumatati de rosii, mozzarella si busuioc tocat marunt. Am bagat tava in cuptorul preincalzit si am copt focaccia aproximativ 30 de minute, pana s-a rumenit.

Ingrediente Focaccia caprese

500 g faina 000 

1 lingurita sare 

3 linguri ulei de masine 

300 ml apa calduta 

1 lingurita zahar 

20 g drojdie proaspata

Topping: 

3 linguri ulei de masline 

2 linguri apa 

sare de mare 

1 lingurita rozmarin uscat 

rosii cherry 

1 cutie mozzarella (Lidl) 

cateva frunze de busuioc proaspat

Categorii