Focaccia cu legume

Reteta culinara Focaccia cu legume din categoria Pizza. Specific Italia. Cum sa faci Focaccia cu legume

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Focaccia cu legume

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE
Aluat: 400 grame de faina 160 grame de amidon de cartofi 80 grame de ulei de masline 400 grame de apa calduta 1 plic de drojdie uscata (7g) sau 21g drojdie proaspata 2 lingurite de zahar 15 grame de sare sau dupa gust Legume: 1 ceapa mica 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei rosu mic Porumb Ulei Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa calduta in care am dizolvat drojdia, amestecam totul foarte bine cu o lingura, apoi se adauga sarea si amestecam inca putin, pana obtinem un amestec omogen. Aluatul de focaccia se lasa in bol, se acopera bolul cu folie de plastic, se pune un prosop peste si se lasa la crescut aproximativ pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore, aluatul se pune in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se lasa in tava la crescut inca 40 de minute. Dupa cele 40 de minute se unge cu ulei de masline. Intre timp pregatim legumele. Toate legumele se taie in cuburi mici, se condimenteaza dupa gust si se calesc timp de 10 minute, apoi se lasa la racit si se adauga porumbul din conserva pe care l-am scurs foarte bine. Se poate pune si 2-3 conserve de ton, scurs foarte bine de ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute, sau depinde de fiecare cuptor. "Focaccia mea nu a crescut foarte mult pentru ca am pus prea multe legume deasupra. Daca doriti ca focaccia sa creasca se pun mai putine legume, sau legumele taiate felii foarte subtiri. Pofta buna.

Ingrediente Focaccia cu legume

Aluat:

400 grame de faina

160 grame de amidon de cartofi

80 grame de ulei de masline

400 grame de apa calduta

1 plic de drojdie uscata (7g) sau 21g drojdie proaspata

2 lingurite de zahar

15 grame de sare sau dupa gust

Legume:

1 ceapa mica

1 vanata

1 dovlecel

1 ardei rosu mic

Porumb

Ulei

Categorii