Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Dizolvam drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele calde, apoi adaugam sare, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia rezultata se toarna peste faina amestecata cu amidon de porumb si aluatul se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline pentru a nu prinde crusta si se lasa la fermentat aproximativ 2 ore. Se unge tava de copt cu ulei de masline si se presara putin amidon de porumb. Se pune focaccia in tava de copt, apoi se orneaza cu rosii uscate, buchete de rozmarin si se stropeste cu putin ulei de masline. Coaceți la foc mediu până se rumenesc. Poftă bună !

Ingrediente Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

400 gr faina alba &ldquo000&rdquo

100 gr malai

200 ml apa

100 ml lapte

25 gr drojdie de bere proaspata

4 linguri ulei de masline

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

1 ceasca

100 gr rosii

2 crengute de rozmarin

Categorii