Focaccia integrala

Reteta culinara Focaccia integrala din categoria Piine. Cum sa faci Focaccia integrala

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Focaccia integrala

 

Am pregatit recent o focaccia integrala cu de toate, nu la fel de pufoasa ca faina alba, dar foarte gustoasa, plina si sanatoasa.

350 gr faina integrala 150 gr faina alba 400 ml apă caldă 10 gr drojdie uscata 1 lingurita sare roz de Himalaya + pentru a presara deasupra 1/2 lingurita zahar 2 linguri ulei de masline oregano rozmarin roșii cherry măsline feliate

Intr-un bol se pune faina integrala si se cerne faina alba.

Intr-o cana punem zaharul, drojdia si putina apa calduta si amestecam bine.

Lasă drojdia să se activeze câteva minute.

Facem o gaura in mijloc si punem drojdia activata.

Punem sare pe o parte.

Se toarnă încet restul de apă fierbinte și se frământă aluatul până se lipește de mâini.

In prima faza il amestec cu mixerul cu ajutorul paletelor de framantat.

Spre sfârșitul frământării, adăugați 1 lingură de ulei de măsline.

Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l să crească până își dublează volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, intindem aluatul intr-o tava pe hartie de copt, fara sa scoatem aerul din acesta, deci fara sa il framantam din nou.

Mai lasam putin aluatul sa creasca

Cu ajutorul vârfurilor degetelor, formați găurile specifice împingând aluatul în jos.

Deasupra se presara cu uleiul de masline ramas si se presara rosii cherry si oregano sau masline si rozmarin si putina sare.

Dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute sau până este gata.

Focaccia integrală nu va fi la fel de pufoasă ca făina albă, dar va fi mult mai sănătoasă.

Ingrediente Focaccia integrala

350 gr faina integrala

150 gr faina alba

400 ml apa calduta

10 gr drojdie uscata

1 lingurita sare roz de Himalaya +pentru presarat deasupra

1/2 lingurita zahar

2 linguri ulei de masline

oregano

rozmarin

rosii cherry

masline feliate

Categorii