Focaccia integrala
Reteta culinara Focaccia integrala din categoria Piine. Cum sa faci Focaccia integrala
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Focaccia integrala
Am pregatit recent o focaccia integrala cu de toate, nu la fel de pufoasa ca faina alba, dar foarte gustoasa, plina si sanatoasa.
350 gr faina integrala 150 gr faina alba 400 ml apă caldă 10 gr drojdie uscata 1 lingurita sare roz de Himalaya + pentru a presara deasupra 1/2 lingurita zahar 2 linguri ulei de masline oregano rozmarin roșii cherry măsline feliateIntr-un bol se pune faina integrala si se cerne faina alba.
Intr-o cana punem zaharul, drojdia si putina apa calduta si amestecam bine.
Lasă drojdia să se activeze câteva minute.
Facem o gaura in mijloc si punem drojdia activata.
Punem sare pe o parte.
Se toarnă încet restul de apă fierbinte și se frământă aluatul până se lipește de mâini.
In prima faza il amestec cu mixerul cu ajutorul paletelor de framantat.
Spre sfârșitul frământării, adăugați 1 lingură de ulei de măsline.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l să crească până își dublează volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, intindem aluatul intr-o tava pe hartie de copt, fara sa scoatem aerul din acesta, deci fara sa il framantam din nou.
Mai lasam putin aluatul sa creasca
Cu ajutorul vârfurilor degetelor, formați găurile specifice împingând aluatul în jos.
Deasupra se presara cu uleiul de masline ramas si se presara rosii cherry si oregano sau masline si rozmarin si putina sare.
Dați tava la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute sau până este gata.
Focaccia integrală nu va fi la fel de pufoasă ca făina albă, dar va fi mult mai sănătoasă.
Ingrediente Focaccia integrala
350 gr faina integrala
150 gr faina alba
400 ml apa calduta
10 gr drojdie uscata
1 lingurita sare roz de Himalaya +pentru presarat deasupra
1/2 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
oregano
rozmarin
rosii cherry
masline feliate