Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi

Reteta culinara Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi din categoria Pizza. Cum sa faci Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi

 

De mult timp vroiam sa incerc asa o reteta. Dar mi se parea dificila. Initial cand am vazut reteta, am considerat-o o simpla reteta de paine. Nu ma asteptam la asa un frumos rezultat. Noua ne-a placut mult.  Va recomand sa incercati si voi reteta.  Inspiratie: https://youtu.be/LtjWshvGats "Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE
375 ml apa 1 lingura zahar 7 g drojdie uscata 400 - 500 g faina 1 lingurita sare rosii cherry cu codita 2 catei usturoi ulei masline

Intr-un bol incapator se pune apa calduta. Se adauga zaharul. Se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia uscata. Se amesteca usor. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa 10 minute la loc cald. Se adauga faina treptat. (Eu am folosit o faina mai fina si a fost nevoie sa adaug mai multa faina.) Se adauga si sarea peste faina. Se amesteca bine si se framanta putin cu mana. Se formeaza o bila si se aseaza intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina. Se unge cu ulei de masline pe deasupra. Se acopera tava cu un prosop sau cu o folie alimentara si se lasa minim 30 de minute sa creasca la loc cald, ferit de curenti. Se scoate prosopul sau folia de pe tava. Se aseaza rosiile cherry apasand usor. Se curata usturoiul. Se rad cateii de usturoi si se amesteca cu 3 linguri de ulei de masline. Se unge pe deasupra. Se da la cuptor 30 min la 180 °C. Dupa 15-20 min am acoperit cu o hartie de copt si am mai lasat 10 minute. Se scoate din cuptor. Dupa ce se racoreste putin, se scoate din forma si se portioneaza.

Ingrediente Focaccia pufoasa cu rosii cherry si usturoi

375 ml apa

1 lingura zahar

7 g drojdie uscata

400 - 500 g faina

1 lingurita sare

rosii cherry cu codita

2 catei usturoi

ulei masline

Categorii