Fond alb de pui
Reteta culinara Fond alb de pui din categoria Pui. Specific Franta. Cum sa faci Fond alb de pui
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fond alb de pui
Fondul de pui este adesea folosit in bucataria franceza ca baza pentru sosuri, lichid pentru fierberea orezului, legume, realizarea mai multor mancaruri pe baza de pui, vitel sua iepure. Nimic nu se compara cu un fond de pui facut de casa, chiar daca dureaza mai mult este preferabil sa il faceti si sa il conservati decat sa faolositi fondurile instant.
Ingrediente Fond alb de pui
Pentru aproximativ 2 l de fond avem nevoie de
1 kg de carcasa de pui ( eu am folosit si aripi) ,
apa fierbinte 3 l,
morcov, ceapa, telina tija si radacina, optional praz,
piper macinat si boabe,
sare,
2 cuisoare,
un buchet garni ( facut din patrunjel, o crenguta de cimbru si 2 foi de dafin) eventual un os de vita daca aveti.