Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

 

Vă mărturisesc că nu am mai făcut frigărui de ceva vreme, mai exact de când nu am mai avut posibilitatea să folosesc un grătar pe cărbuni. Aveam ceva emoții dacă vor ieși la fel de bune și pe grătarul electric. Vreau să vă spun că sunt aproape la fel de rumene și de suculente ca și pe cel cu cărbuni. Rețeta este de inspirație turcească numai că ei făceau frigărui din carne de oaie sau pui. Eu le prefer pe cele din carne de porc mai grasă, mai exact din mușchiuleț sau ceafă de porc, deoarece frigăruile ies mai suculente. Sunt la fel de bune și din pulpe de pui dezosate. Carnea mai slabă cum ar fi cotletul de porc sau pieptul de pui este mai puțin recomandată pentru frigărui deoarece este mai seacă. Frigăruile la grătar, din carne porc asortate cu legume și costiță, bacon sau kaiser sunt excelente așa că vi le recomand cu căldură! Evident că este foarte bine să puneți carnea la marinat cel puțin 30 minute înainte ca s-o preparați și astfel frigăruile vor fi mult mai gustoase!

Ingrediente Frigarui de porc la gratar, cu legume asortate

750-800 g mușchiuleț de porc (sau ceafă de porc)

150-200 g bacon (pastramă, mușchiuleț sau cotlet de porc afumate)

150-200 g kaizer (sau slănină afumată)

3-4 bucăți ceapă roșie sau galbenă (eu am folosit de ambele)

3 ardei grași, în 3 culori (roșu, galben, verde) – sau ardei capia

500 g ciuperci champignon, nu prea mari

24 bucăți roșii cherry (sau 12 roșii mai mici, tăiate în două!)

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dule sau iute, după gust (opțional)

Pentru marinadă:

3-4 căței de usturoi

4-5 linguri suc de roșii

4-5 linguri ulei de floarea soarelui

1 linguriță oțet balsamic sau de mere

1 linguriță chimen sau oregano (opțional)

1 linguriță zeamă de lămâie

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dule sau iute, după gust (opțional)

coajă de lămâie ecologică, răzuită (opțional)

Categorii