Friptura cu buzunare pline
Reteta culinara Friptura cu buzunare pline din categoria Porc. Cum sa faci Friptura cu buzunare pline
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura cu buzunare pline
Asa-i cu sarbatorile astea, faci una, doua, trei porcarii din astea sau verdeturi, in functie de pofte si nevoi. Eu inca fana leguma porcu...dar asta nu inseamna ca bag in mine ca un porc si apoi sun la 112......glume de sezon......hai ca am ramas in pana de humor...sa va fie cu bine, sa va tihneasca bucatele si nu uitati sa zambiti ! ''Retete pentru masa de Craciun''
cca 1,200 kg pulpa de porc carnat si muschi afumat ( afumat cu lemn de visin in propria batatura, inca ma tin de traditii) sare grunjoasa Pt.imbracat pulpa cca 100 g unt cu 82% grasime piper mozaic cca 50 g cimbru dupa gust 5-6 catei de usturoi 1 lingurita paprika 1 vas de lut 1 pahar cu apaBucata de pulpa am crestat-o in asa fel incat sa obtin 3 buzunare, am presarat sare peste tot, apoi m-am apucat de pasta cu care am imbracat pulpa. Am curatat si zdrobit cateii de usturoi si apoi i-am taiat marunt, am zdrobit piperul boabe si cimbrul. Intr-un castron am pus untul amestecul de piper si cimbru, usturoiul si paprica si am omogenizat bine. Am taiat bucati de carnat si muschi afumat, am pus muschiul in buzunarul din mijloc iar carnatul in buzunarele laterale. Am legat bine bucata de pulpa, apoi am intins amestecul pe care l-am obtinut, am asezat bucata de pulpa in vasul de lut , am acoperit vasul si l-am lasat pana a doua zi dimineata . Inainte sa bag vasul la cuptor am pus in vas un pahar cu apa, am acoperit cu capacul, am bagat la cuptor vasul de lut la foc foarte mic pentru cca 4-5 ore. Cam asta a fost tot dichisul cu pulpa cu buzunare. Se poate servi atat calda cat si rece cu diverse garnituri in functie de preferinte.
Ingrediente Friptura cu buzunare pline
cca 1,200 kg pulpa de porc
carnat si muschi afumat ( afumat cu lemn de visin in propria batatura, inca ma tin de traditii)
sare grunjoasa
Pt.imbracat pulpa
cca 100 g unt cu 82% grasime
piper mozaic cca 50 g
cimbru dupa gust
5-6 catei de usturoi
1 lingurita paprika
1 vas de lut
1 pahar cu apa