Friptura de Craciun
Reteta culinara Friptura de Craciun din categoria Porc. Cum sa faci Friptura de Craciun
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de Craciun
Bunatati pentru Craciun
INGREDIENTE
Carnea se taie bucati potrivite mai mici.
Carnatii se taie la 4-5 cm.
Costita se taie cuburi mai mari.
Se pune untura intr-o cratita, se topeste si se pun bucatile de carne.
Se pune putina apa si se prajesc bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.
Se presara cu boia, cimbru, piper, sare si se amesteca.
Se adauga carnatii si costita si se prijeste inca 15-20 minute.
Se amesteca din cand in cand.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute pana se evapora zeama si ramane doar untura, amestecand mereu pana se rumenesc frumos.
Se mananca obligatoriu cu muraturi.
Pofta Buna!
Ingrediente Friptura de Craciun
800g ceafa de porc
800g pulpa de porc
500g costita afumata
500g carnati semiafumati
100g untura
cimbru
boia
piper
sare