Friptura de curcan intreg
Instructiuni de preparare Friptura de curcan intreg
Ca timp de gatire a curcanului intreg se socoteste cam 1 ora de fiecare kilogram se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide.
Se freaca bine carnea cu ele si se acopera curcanul cu acest amestec ca si cum ar fi o crusta sa zic asa.cuisoarele le putem infige in carne daca nu stau in crusta de zahar.
Curcanul se da la rece pana a doua zi.,cand se scurge de zeama lasata,se umple cu cele 2 mere intregi si cu o ceapa,i se leaga picioarele,se pun in tava celelalte 2 cepe taiate in sferturi si cateii de usturoi,2 cani de supa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 160 *C .
Dupa 2 ore,se ridica folia si din jumatate in jumatate de ora se unge cu sosul din tava.Dupa alte 2 ore,scoatem complet folia ,neuitand sa ungem curcanul din cand in cand.daca ni se pare ca se rumeneste prea tare si el inca nu e facut,il acoperim la loc cu folia.curcanul e gata cand termometrul infipt in in zona cea mai grosa arata 60 *C,sau daca il intepam cu o scobitoare,zeama care iese este limpede.
Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam 1 ora sa se odihneasca,apoi putem purcede la atac.
Ingrediente Friptura de curcan intreg
1curcan
2 cani cu varf de zahar brun
3 Lg (lingura) praf de usturoi
1 1/2 Lg praf de ghimbir
1 Lg scortisoara macinata
1 Lg cuisoare
1 Lg piper macinat grosier
2 mere
3 cepe mari
1 capatina de usturoi
aprox 1 l supa de pui sau curcan