Friptura de curcan intreg

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Friptura de curcan intreg

Ca timp de gatire a curcanului intreg se socoteste cam 1 ora de fiecare kilogram se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide.

Se freaca bine carnea cu ele si se acopera curcanul cu acest amestec ca si cum ar fi o crusta sa zic asa.cuisoarele le putem infige in carne daca nu stau in crusta de zahar.

Curcanul se da la rece pana a doua zi.,cand se scurge de zeama lasata,se umple cu cele 2 mere intregi si cu o ceapa,i se leaga picioarele,se pun in tava celelalte 2 cepe taiate in sferturi si cateii de usturoi,2 cani de supa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 160 *C .

Dupa 2 ore,se ridica folia si din jumatate in jumatate de ora se unge cu sosul din tava.Dupa alte 2 ore,scoatem complet folia ,neuitand sa ungem curcanul din cand in cand.daca ni se pare ca se rumeneste prea tare si el inca nu e facut,il acoperim la loc cu folia.curcanul e gata cand termometrul infipt in in zona cea mai grosa arata 60 *C,sau daca il intepam cu o scobitoare,zeama care iese este limpede.

Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam 1 ora sa se odihneasca,apoi putem purcede la atac.

Ingrediente Friptura de curcan intreg

1curcan

2 cani cu varf de zahar brun

3 Lg (lingura) praf de usturoi

1 1/2 Lg praf de ghimbir

1 Lg scortisoara macinata

1 Lg cuisoare

1 Lg piper macinat grosier

2 mere

3 cepe mari

1 capatina de usturoi

aprox 1 l supa de pui sau curcan

Categorii