Friptura de gaina cu cartofi

Reteta culinara Friptura de gaina cu cartofi din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de gaina cu cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de gaina cu cartofi

 

  Pui inca nu sunt chiar buni de taiat dar gainile -s grase galbene si frumoase .  As putea spune ca si pe Hagi Tudose l-ar da gata :D  Gainile  de casa sunt mari asa ca poti prepara din ele mai multe feluri de mancare . Eu le impart in cate 3-4 . La aceasta friptura am folosit gatul , pipota , o aripa , cosul si spatele .

 

INGREDIENTE
800 gr carne de gaina de casa 4 cartofi mari 2 fire patruntel verde 2 fire usturoi verde 2 fire tarhon verde 1 fir cimbru verde 1 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita piper negru macinat sare Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau tocanite . Cartofii se curata , se feliaza , se spoala si se pun sarati intr-o tava ceramica . Carnea de gaina aproape fiarta se condimenteaza cu sare , piper si boia . Se aseaza peste cartofi. Nu este nevoie de ulei . Grasimea gainii de casa ce se elibereaza la coacere , este suficienta . Verdeturile se toaca marunt si se presara pe deasupra carnii . Turnati o cana de apa in tava si acoperiti cu folie de aluminiu . Se da tava la cuptor timp de o ora la 220 grade Celsius . In ultimele 10 minute se scoate folia si se ridica temperatura la 280 grade ca sa se rumeneasca frumos carnea. Serviti friptura de gaina cu cartofi alaturi de salata de cruditati sau muraturile preferate . Pofta mare !!!

Ingrediente Friptura de gaina cu cartofi

800 gr carne de gaina de casa

4 cartofi mari

2 fire patruntel verde

2 fire usturoi verde

2 fire tarhon verde

1 fir cimbru verde

1 lingurita boia dulce de ardei

1/2 lingurita piper negru macinat

sare

Categorii