Friptura de ied

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de ied

Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari si foile de dafin. Se amesteca si se obtine marinata. Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata. Se lasa de seara pana dimineata la marinat dupa care se da la cuptor intr-un vas cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa la foc potrivit pentru circa doua ore sau depinde de focul la care doriti sa il pregatiti. Eu am pregatit la foc potrivit sa iasa carnea frageda si delicioasa. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut fabuloasa! Dieferenta intre carnea de ied si cea de miel este seul, la ied nu gasesti seu prea mult, aproape deloc as putea spune dar la un miel gasesti seu din belsug. Mirosul se elimina datorita marinatei si timpului de gatire!

Ingrediente Friptura de ied

-4 kg.carne de ied

-4 linguri mustar

-500 ml.vin alb

-1 lingura rasa de sare

-1 lingura tarhon

-1 lingura cimbru

-1 lingurita chili

-4 cepe mari

- 6 fire de usturoi verde

-1 lingurita piper boabe

-400 gr.bulion de gogosari

-6 foi de dafin.

Categorii