Friptura de iepure

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga speciala pentru cuptor. Se da la frigider pentru 2 ore, timp in care se mai scutura continutul pentru a se intrepatrunde bine aromele. Dupa cele 2 ore, se scoate de la rece si se lasa jumatate de ora la temperatura camerei. Se introduce punga la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 1 ora. Se scoate din cuptor si se goleste continutul pungii intr-o tava si se da din nou la cuptor pentru inca jumatate de ora sau pana se rumeneste frumos carnea. Intre timp se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Tot acum se adauga si cartofii taiati in jumatate sau in patru, in functie de cat de mari sunt acestia, fierti in prealabil pe jumatate in apa cu sare. Cand sunt gata facute atat carnea cat si cartofii, se scoate tava din cuptor si se serveste cu mare pofta.

Ingrediente Friptura de iepure

jumatate de iepure (atat am avut eu)

sare

piper

1 ceapa alba

3 catei de usturoi

100 ml vin alb

2 crengute rozmarin

2 foi de dafin

2 lg ulei de masline

cartofi pentru garnitura

Categorii