Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem intr-un vas termorezistent. Ardeii grasi colorati ii taiem fasii. Pulpa de miel p taiem in portii si o condimentam bine pe toate partile, apoi o punem in vas peste ceapa. Asezam apoi fasiile de ardei colorat si rozmarinul maruntit pete pulpele de miel. Rasturnam vinul in vas si adaugam apa pina la nivelul carnii.Stropim cu putin ulei deasupra. Dam vasul la cuptor la 160 de grade si lasam sa se rumeneasca friptura. Din cand in cand udam friptura cu sosul din tava. Dupa o ora intoarcem friptura sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Intre timp curatam cartofii noi si intregi ii fierbem 10 minute in apa cu sare, apoi scurgem apa de pe ei. Intr-o tigaie nonaderenta topim unt, punem cartofii si frunzulite de rozmarin maruntite. Lasam sa se rumeneasca cartofii bine, pe toate partile. Pentru sosul de menta maruntim frunzele proaspete cat de fin putem,intr-un mojar ,apoi infierbantam 50 ml apa, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam de pe foc si completam cu otetul si menta tocata. Amestecam si, dupa gustul , ajustam ingrediente. Pregatim sosul doar inainte de servire, dureaza doar 5 minute , pentru ca aduce o nota de prospetime intregului preparat. Putem servi sosul separat, intr-o sosiera, sau rasfirat pe pulpa de miel. Servim friptura alaturi de cartofii rumeniti, sosul de menta, eventual o salata de ardei kapia copti. Pofta mare sa aveti ! http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/friptura-de-miel-cu-cartofi-noi.html

Ingrediente Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

2 kg pulpa miel

1 legatura ceapa verde

1 ceapa uscata

ardei gras de 3 culori

4-5 fire usturoi verde

300 g ciuperci intregi

250 ml vin alb

50 ml ulei

700 g cartofi noi

unt

condimente miel

rozmarin

sare

piper

- pentru so

80 g menta(un manunchi)

2 linguri otet de visine

10 g zahar

Categorii