Friptura de miel cu cartofi si ghimbir

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de miel cu cartofi si ghimbir

Punem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe, sare, usturoiul curatat si boia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic, aproximativ 30-40 de minute, pana incepe carnea sa se patrunda. Adaugam cartofii spalati si taiati cubulete si rozmarinul, acoperim cu folia si dam din nou la cuptor pentru inca cca 20 de minute. Cand cartofii sunt aproape facuti, adaugam vinul si ghimbirul taiat feliute si dam din nou la cuptor de data asta fara folia de aluminiu. Mai lasam cca 15 minute, pana cand, cartofii au prins o crusta ( sa devina usor crocanti ). Pofta buna !

Ingrediente Friptura de miel cu cartofi si ghimbir

1 picior de miel

1 kg cartofi noi

usturoi

ghimbir proaspat

foi dafin

piper

sare

boia

rozmarin proaspat

100 ml vin

Categorii