Friptura de oaie in aluat de paine

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de oaie in aluat de paine

-Se inlatura oasele de la pulpa de oaie,se sectioneaza,sa se poata patrunde usor,se presoara cu sare si legume deshidratate si se prajesc in tigaie pe aragaz,cu putin ulei,pana ce sa patrund bine,apoi se lasa la rece. -Intr-un vas se pune faina de grau, peste ea se adauga legumele deshidratate si drojdia topita in putina apa cu sare si se face un aluat,suficient de tare,framantandu-se cu apa calduta.Se lasa apoi sa creasca aluatul,pana ce isi dubleaza volumul.Se imparte in doua foi egale si se intind pe masa de lucru,cu sucitorul,asa incat sa se poata aseza carnea si sa poata fi rulata. Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri de ulei si ceapa uscata tocata marunt,se soteaza bine si se lasa la rece,pret de cateva minute. Dupa ce se intinde foaia de aluat se presoara din abundenta usturoi verde tocat,ceapa verde tocata,leustean,ciupercile trase la tigaie si se aseaza carnea prajita.Se ruleaza usor si se aseaza in tava in care se pune hartie de copt.Se ung cu ou batut si se presoara legume deshidratate,apoi se dau tavile la cuptor,la foc potrivit,pana cand se coc si se rumenesc frumos.Sa aveti pofta dragilor!

Ingrediente Friptura de oaie in aluat de paine

-2 bucati pulpa oaie,dezosata,circa 3 kg.

-1 lingura legume deshidratate

-1 borcan ciuperci feliate,800 ml.

-2 cepe uscate

-sare dupa gust

-10 fire de usturoi verde

-10 fire de ceapa verde

-1 legatura leustean verde

-3-4 linguri ulei.

Ingrediente pentru aluat:

-1 kg.faina de grau

-1 cub de drojdie

-2 linguri legume deshidratate

-1 varf de cutit de sare

-1 ou.

Categorii