Friptura de porc cu carnati afumati -la tava

Reteta culinara Friptura de porc cu carnati afumati -la tava din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de porc cu carnati afumati -la tava

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc cu carnati afumati -la tava

 

 Inca afara este foarte frig si cuptorul poate sa coaca linistit . Este buna cate o friptura consistenta si gustoasa pe asemenea vreme .  

 

INGREDIENTE
1 kg pulpa porc 600 gr carnat afumat -de casa 100 ml ulei floarea soarelui 2 cepe 2 tije telina apio 2 linguri pasta de ardei cu telina -de casa 4 catei usturoi 1 lingura cimbru uscat maruntit 1 lingurita rasa salvie uscata maruntita piper negru macinat boia dulce de ardei sare Pireu simplude cartofi Bucatile de pulpa se tie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul . Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa . Distribuiti in mod egal legumele taiate si mirodeniile maruntite . Condimentati cu piper si boia dulce de ardei . Sarati. Turnati deasupra uleiul si o cana cu apa . Tava se imacheteaza in folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 220 grade C timp de 45 minute . Dupa acest timp se scoate folia si se lasa sa scada sosul format . Pireul simplu de cartofi se amesteca cu putina grasime si legume coapte din tava cu friptura . Portionati carnatul Serviti friptura cu pireu cald , insotita de muraturile preferate . Pofta buna !!!

Ingrediente Friptura de porc cu carnati afumati -la tava

1 kg pulpa porc

600 gr carnat afumat -de casa

100 ml ulei floarea soarelui

2 cepe

2 tije telina apio

2 linguri pasta de ardei cu telina -de casa

4 catei usturoi

1 lingura cimbru uscat maruntit

1 lingurita rasa salvie uscata maruntita

piper negru macinat

boia dulce de ardei

sare

Pireu simplude cartofi

Categorii