Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle
Reteta culinara Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle
Un super deliciu! Carnea nu e musai sa fie de porc, merge cu acest sos si carnea de pui sau vitel! In loc de paste, putem alege orez sau cus-cus pregatit dupa aceeasi reteta!
Ingrediente Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle
Friptura:
4 felii maricele dintr-o pulpa de porc (sau muschi, cotlet),
sare,
piper,
putin ulei,
3 catei de usturoi,
50 ml apa
Garnitura:
1 gutuie mare sau 2 mai mici,
1 lingurita miere,
3-4 linguri de vin
Pastele:
200 g tagliatelle,
1/2 lingurita pudra de curry,
2 linguri ulei de masline cu busuioc,
cateva frunze verzi de busuioc
Sos dulce-acrisor:
4 linguri otet,
2 linguri ulei,
2 linguri zahar,
un praf de sare,
boabe de piper si mustar,
1-2 foi de dafin,
oregano,
cimbru,
4-5 linguri sos de rosii (bulion,etc).