Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

Reteta culinara Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

 

Un super deliciu! Carnea nu e musai sa fie de porc, merge cu acest sos si carnea de pui sau vitel! In loc de paste, putem alege orez sau cus-cus pregatit dupa aceeasi reteta!

Ingrediente Friptura de porc cu sos dulce-acrisor, gutui si tagliatelle

Friptura:

4 felii maricele dintr-o pulpa de porc (sau muschi, cotlet),

sare,

piper,

putin ulei,

3 catei de usturoi,

50 ml apa

Garnitura:

1 gutuie mare sau 2 mai mici,

1 lingurita miere,

3-4 linguri de vin

Pastele:

200 g tagliatelle,

1/2 lingurita pudra de curry,

2 linguri ulei de masline cu busuioc,

cateva frunze verzi de busuioc

Sos dulce-acrisor:

4 linguri otet,

2 linguri ulei,

2 linguri zahar,

un praf de sare,

boabe de piper si mustar,

1-2 foi de dafin,

oregano,

cimbru,

4-5 linguri sos de rosii (bulion,etc).

Categorii